enzimes ellenanyag 2

Kedves Doktornő! Nem tudom hogy látja e- az előző kérdésemet. Amiben anti cw anti test iránt érdeklődtem? Terhes voltam 9. heten ki vették. Remélem látja ha nem akkor elnézést és újból elküldöm majd az egész kórtörténetet. Olvasgattam a neten ebben a témában és megtaláltam egy Ön régi cikkét az orvostudakozón, ahol "én értelmezésemben" elnézést ha félre értettem. Azt írja hogy ez az ellenanyag összefüggésbe hozható az evéssel. is. Én viszont most meghíztam 10 kilót és annyi vagyok most mint a terhességem alatt (160 cm 72 kg) . Mindig is vékony voltam. Ez lehet vagy csak szimplán nem figyeltem oda? A másik fontosabb, hogy nekem már van egy gyermekem. 5 éves és mindig vérzett az orra, de nem tudtak vele mit csinálni. Decemberben több mint egy órán keresztül vérzett és a heim pálba kellett bemenni ahol súlyos vérszegénységet állapítottak meg. haemoglobin 90. Aktiferrint kell még mindig szednie. 2szer 5 ml. A gyermekorvos is azt mondta hogy fél évig mert nagyon vérszegény lett. (Előtte 2014. szeptemberében volt vérvétel és ott rendben volt) . Kérdésem, hogy esetleg ez is összefügghet az én anti cw-s történetemmel. Azóta nem vérzett az orra. Elnézést kérek a hosszú leírásért és nagyon megköszönöm segítő munkáját. Bettina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza ellenanyag képzés témában

Kedves Kérdező!

Kisfiának orrvérzése illetve vérszegénysége nem valószínű, hogy összefüggne az Ön ellenanyagával. Az sem biztos, hogy amíg előző gyermekével terhes volt, ez az ellenanyag kimutatható volt a vérében. A Cw ellenanyag képződésében feltételezik, hogy bizonyos étkezési "szokások", bizonyos tápanyagok szerepet játszhatnak a termelődésében, ez nem azt jelenti, hogy a terhesség alatti jelentősebb testsúlynövekedés lenne az oka.

Kisfia esetében célszerű lenne gégészeten megállapítani, van-e az orrában olyan tágabb vénás érrendszer, ami könnyen megreped és visszatérő vérzéseket okozhat.

Ezt helyileg kell kezelni. Ha nincs ilyen probléma, haematológiai kivizsgálást kell kérni, elsősorban a véralvadási faktorok szintjét kell megnézni, nincs-e faktorhiányról szó.

Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2015. január 31., 09:44; Megválaszolva: 2015. február 01., 11:43
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint