• hajas sejtes leukémia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktor úr/nő! Három éve diagnosztizáltak nálam hairy cell leukémiát. Akkor a csontvelőmben 80%-os volt a daganatsejtek aránya. 1 év Roferon A kúra után 1 év tünetmentesség. Mivel a vérképem megint leromlott, újra fél éves Roferon A kúra következett. Ennek a végére a a vérképem megint rendeződött. Állapot romlás esetére infúziós kezelést ígértek. Meddig lehet ezzel a betegséggel aktívan élni? Mik az infúziós kezelés veszélyei, mellékhatásai? Van-e valamilyen alternatív gyógymód vagy étrend ami segít? Az ország bármely klinikáján ugyanezt a terápiát alkalmaznák vagy érdemes lenne másik orvos szakvéleményét is kikérnem? Legutolsó eredményeim: Wbc 3, 04, Hgb 135, Plt 133. Nagyon kevés információt lehet erről a betegségről találni. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: S Ui.: A Roferon kezelést viszonylag jól türtem. Lázam csak a első injekció után volt. Gyakran vagyok fáradt, de nem tudom, hogy ez a betegség miatt van-e, ugyanis sokat vagyok fenn késő éjszakáig a munkám miatt. A betegséget a munkaalkalmassági vizsgálaton vették észre, a lépem női ökölnyi volt.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a leukémia témában

        Kedves Kérdező! Az egyéb kezelés lehetőségeit kezelőorvosával kellene megbeszélnie, aki ismeri az Ön speciális helyzetét. Az egyes kezelések eredménye mindig a beteg egyéni tulajdonságaitól, az immunrendszer és az egész szervezet állapotától függ, befolyásolhatják váratlan helyzetek (pl. allergia fellépése valamelyik gyógyszerre). Emellett a gyógyítás lehetőségei, a forgalomba kerülő gyógyszerek választéka egyre bővül, jobb életminőséget és hosszabb túlélést biztosítva a betegek számára. Az Ön által feltett kérdésre, meddig lehet aktívan élni, csak azt tudom mondani Önnek, hogy egyrészt egyre tovább - 5-10 évre visszatekintve jelentősen nőtt a jó életminőségben eltölthető évek száma. Másrészt meghatározó tényező a betegek pszihés hozzáállása, élni akarása, stressztűrő és kezelő képessége. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2014. szeptember 23., 09:29; Megválaszolva: 2014. szeptember 25., 20:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.