Genetikai eredmény!

Tisztelt Doktor! 2012 márciusában mélyvénás trombózissal feküdtem a kórházban! 3 évi fogamzásgátló szedés és genetikai hajlam után! Véralvadásgátlóként Warfarin 5 és 3 mg szedek, rendszeresen sportoltam és sportolok, nem vagyok elhízott, nem dohányzom. Nemrégiben genetikai vizsgálatra küldtek, de sajnos az eredménnyel a háziorvosom sem jutott sokra! Segítségüket kérném a következők értelmezésében, hogy genetikailag kaphattam-e a trombózist és a warfarin szedésére van-e ez alapján esély, hogy elhagyhassam: CYP2C9*2 heterozigóta CYP2C9*3 normál VKORC1-1639 G>A heterozigóta VKORC1 9041 G>A normál VKORC1 6009 C>T heterozigóta és van egy ilyen eredményem is: Faktor V Arg 506 Gln Leiden - heterozigóta Protrombin G20210A - heterozigóta Kérem, ha eredményemre nem tudják az értelmezést, az esetben is értesítsenek, hogy biztosan tudjam, mindenképp fel kell keresnem a Genetikai Intézetet! Válaszukat előre is köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza genetikai thrombosis hajlam témában

Tisztelt Kérdező!

Igen, mindenképp fel kell keresnie a Genetikai Intézetet, ahol a vizsgálatot csinálták, ott fogják értelmezni a leletet. Az ilyen speciális vizsgálatok értelmezése nem feladata a háziorvosnak.

Haematologus szaksegítséget igénybe véve részben tudom értelmezni eredményét: heterozygota Leiden és heterozygota FII 2010 kombinált öröklődő thrombosis hajlam van, a warfarin kezelést folytatni kell, fogamzásgátlót nem szedhet.

Üdvözlettel: dr. Árki Ildikó

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2012. december 19., 21:15 ;Megválaszolva: 2012. december 29., 23:56
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vas,ferritin
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt
Magasabb értékek
Magas vasszint
Kedves Doktornő! 16 éves lányom vasértékei miatt aggódom. Erős hajhullása miatt csináltattunk vérképet (ismét) , és mivel a család mindkét ága...