Allergia vizsgálat

A kérdésem az lenne, hogy allergia vizsgálat miatt küldtek el vér és vizelet-vételre. A fehérvérsejtem 9.40 G/L, a HDL koleszterin 1.88 mmol/L. Mindkettő meghaladja a normál értéket szeretném tudni, hogy mi lehet az oka? A fehérvérsejtem mindig magasabb mint kellene és azt sem tudom, hogy miért, Üdvözlettel: K.K.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza magasabb fehérvérsejt szám témában

Kedves Kérdező!

Az asthma önmagában okozhatja a mérsékelten emelkedett fehérvérsejt számot, az allergia szintén, bár az leginkább a fehérvérsejtek közül a lymphocytak emelkedésével jár.

A HDL koleszterinnek önmagában véve nincs túl nagy jelentősége, az egész koleszterin "profil"-t kell vizsgálni (serum kolesterin, HDL és LDL kolesterin. Ezek vagy a táplálékkal túl nagy mennyiségben bevitt zsírok (vaj, szalonna, tepertő, zsírosabb, elsősorban sertéshús, 3, 6 % zsírtartalmú tej, tejszín) következtében, vagy genetikus adottság miatt emelkedhetnek meg.

Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. augusztus 28., 15:36; Megválaszolva: 2012. augusztus 30., 08:28
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Limfóma betegség, lázcsillapítás
Lila foltok
Ismeretlen eredetű rosszullétek
Kedves Doktornő! 15 éves lányom ez év október 11-án kapta meg második COVID elleni oltását. Öt nappal később egy fellépésen (évek óta...
Rossz labor eredmény
Tisztelt Doktor Nő! Az alábbi problémával fordulok Önhöz! Lassan 3 hete kezdődött a problémám azzal, hogy belázasodtam (39 fok feletti láz...
Laboreredmény rossz értékek
Tisztelt Doktor Nő! 5 napja fennálló 38 fok körüli láz, éjszakai izzadás miatt kerestem fel a házi orvosomat. Illetve van még egy minimális...