Eosynophilia

Tisztelt Doktor Úr/ Úrnő! Perzisztáló Eosynophiliát állapították meg Nálam ami lassan 2 éve tart. Immunológián Medrol szedését javasolták. Széklet vizsgálat, allergia vizsgálat történt, negatív eredménnyel. Az okot szeretném megtalálni mivel már szívizom eltérés is van (relax zavar) , kezdek erőtlen lenni és hamar elfáradok. Az immunológián sem tudják, hogy miért van 1G/L felett ez az érték. "Tekintsem ezt egy emberkísérletnek" Hogyan tudnék továbblépni? Milyen diagnosztikai lehetőségek vanak még? Köszönettel: Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza eozinofil témában

Kedves Kérdező!

Az Ön által leírt érték valóban igen magas.

Eosinofíliát okozhatnak allergiás és parazitás fertőzések is, de ezekben az esetekben nem szokott ilyen magas lenni az eosinofil sejtek száma.

Önnek elsősorban hematológiai kivizsgálásra van szüksége, amivel az eosinofil leukémia lehetőségét tudják kizárni. Tudom, hogy ez ijesztően hangzik, de egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy valóban leukémiáról van szó, másrészt sokszor a kezelés szempontjából legértékesebb idő vész el, ha utoljára hagyják ennek a lehetőségnek a vizsgálatát. Ha a leukémiát kizárták, van idő bőven az egyéb szóba jövő betegségek vizsgálatára. Ez hasi ultrahang, hasi és mellkasi CT, esetleg a leggyakrabban érintett szervek (szív, tüdő, agy) szöveteinek biopsiáját jelentheti.

Háziorvosától a területileg illetékes hematológiai szakrendelésre kérjen beutalót.

Későbbi eredményeivel kapcsolatban is szívesen állok rendelkezésére.

Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. június 11., 15:59; Megválaszolva: 2012. június 14., 01:08
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint