• Laboreredmény: tényleg jól vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        nehéz fizikai munkát végzek ésa lábamban fájdalmas csomokat vettem észre lábszárégést szúró elnehezülö fájdalmat érzek.kedvetlen vagyok egész nap.az orvosom elküldött vérvételre és tsh ra! az eredményen becsillagoztak 4 dolgot:triglycerid 0.48mmol HDL cholesterin 2.16 mmol NEUT 49.8% EO 6.0% A THS EREDMÉNY:23 és az orvosom erre azt felelte hogy nincs semmi bajom irt ki izomlazítot és kenöcsöt!! és azt szeretném kérdezni hogy ez ön szerint is igy jó? a menstruáciom is késik 1-2 hónapot és a teherbe esés sem megy! elöre is köszönöm!!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! A leírt laboratóriumi eredményeknél a TSH értéke számomra, mértékegység megadása nélkül nem értelmezhető. Nem lehetséges, hogy elírta és 2, 3 mlU/l az eredmény? Ez esetben ez normál tartományban van. Erre utal, hogy a koleszterinszintje normális ( nem említette a kóros értékek között). Ha a leírt eredmény valós, akkor a pajzsmirigy alulműködése áll fenn és mindenképpen további vizsgálatokra van szükség, így a pajzsmirigy hormonszintek meghatározására. Az alacsonyabb triglicerid és a magasabb HDL szinttel nincs különösebb teendő, a magasabb eosinophil sejtszám ( Eo) allergiát is jelezhet. A lábfájdalma a fizikai munkával összefüggésben lehet. Menstruációs panasza miatt keressen fel nőgyógyászt.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2012. április 10., 15:30; Megválaszolva: 2012. április 15., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: