• Vas szedése, de hogyan?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő! Én 31 hetes kismama vagyok és sajnos születésem óta vérszegény, ami állapotomból adódóan jelentősen romlott is. a haemoglobin értékem 101! Hiába szedem a vasat, (neo ferro folgamma) nem akar javulni. Azt tudom, hogy C vitamin kell a vas felszívódásához és hogy a kávé, tea, tej gátolják a felszívódást. a kérdésem az lenne, hogy mikor vegyem be a vasat, ill. mikor ihatom meg a napi 1 tejeskávémat, hogy ne gátoljam ezzel a vas hasznosulását? Mennyi idő alatt ürülnek ki a szervezetből ezek a "gátló" dolgok? Mennyi időnek kell eltelnie a tea, kávé és a tabletta bevétele között? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a vashiány témában

        Kedves Kérdező! A vastablettát reggel, éhgyomorra vegye be és várjon fél órát a reggeli elfogyasztásáig. Utána azt fogyaszt, amit szeretne. Ön valóban eléggé vérszegény és mivel a terhesség előrehaladtával a vasszükséglet nő, így megfontolandó, hogy a nagyobb és hatékonyabb vasbevitel érdekében vénás vas injekciókat (Ferrlecit) kapjon vagy a Ferrofolgammából napi 2 x 1 tablettát fogyasszon.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 25., 21:08; Megválaszolva: 2012. március 27., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: