• Hosszú repülőút miatti aggodalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Öt évvel ezelőtt - császármetszéses szülés után 4 hónappal - nagy kiterjedésű tüdőembóliám lett. A kivizsgálások során megállapították, hogy Leiden-mutációm van és nem szabadott volna fogamzásgátló tablettát szednem. Azóta vérhigítót _Marfarint - szedek. Havonta járok ellenőrzésre, a protrombin szintem beállt a kívánatos 2-3 közé. Azóta semmi problémám nincsen. Nyáron amerikai nyaralásra készülünk. A repülőút több, mint 11 órás lesz. Kérdésem, hogy a vérhigító mellé szükséges-e Fraxiparin vagy Heparin injekció beadása? Vagy megfelelő védelmet nyújt csupán a tabletta folyamatos szedése? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a embólia témában

        KEdves Kérdező! A Marfarin mellé nem szükséges egyéb vérhígító szedése.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 14., 15:08; Megválaszolva: 2012. március 19., 08:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: