• Vérszegénység és szívdobogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Doktor Nő a kislányom 6 éves múlt az elmúlt 2 hétben gyakran panaszkodott fejfájásra és hasfájásra. A fül-orr-gégészeten nem találtak semmi eltérést, de a labor eredményei a következő eltéréseket mutatják: haematocrit 33, 6% (37-45), neutrophil gran 72, 2% (25-60), eosinophil gran 0, 6 % (1-5), lymphocyta 21, 4% (25-50), szérum vas 3, 4 qmol/l (10-28). Egyébként 20 kg és 115 cm magas, általában egészséges és szemüveges ( 1 dioptriás). Szokott panaszkodni hirtelen szívdobbanásra és mostanában fáradékony. Kérdésem a következő mi lehet ez? Olvastam hogy lehet vérszegénység is. Kell e aggódnom súlyosabb betegség miatt?

        WEBBeteg szakértő válasza a vérszegénység témában

        Kedves Édesanya! A leírt leletekből egyedül alacsonyabb vasszint emelendő ki, bár a vérkép (igaz a Hemoglobin koncentrációt nem közölte) vérszegénységet még nem jelez. Gyermeke fáradékonysága ezzel összefügghet, ami eben az életkorban nagyon gyakori jelenség. Javasolt vörös húsok, máj, sóska spenót fogyasztása, tejből 6 dl-nél többet ne igyon, ill. vaskészítmény szedése is megfontolandó! A teljes laboreredményekkel keresse fel házi gyermekorvosát!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. február 24., 10:32; Megválaszolva: 2012. február 27., 18:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: