• Mélyvénás trpmbózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt szakértő! A kérdésem a következő. Február első napjaiban mélyvénás trombózisom volt, a szokásos kezeléseket megkaptam, folyamatba van a syncumar beállítása. A bal vádlim azóta is fáj, igaz már közel sem annyira, mint az elején, de szeretném tudni, hogy ez a fájdalom meddig tart? Azt is szeretném tudni, hogy igaz-e, hogy nem lehet kerékpároznom, legalább hat hétig, és, hogy mind a két lábamat be kell e fásliznom? A kezelés során, vagy a végén, elfogják e újra végezni az ultrahangos vizsgálatot, amiből kiderül, hogy a vérrög felszívódott e? Ezekre a kérdésekre nem kaptam a háziorvosomtól egyértelmű választ. A segítséget előre is köszönöm.

        Dr. Járányi Zsuzsanna válasza a trombózis témában

        Tisztelt kérdező! Amíg a thrombus nem kapaszkodik össze annyira az érfallal, hogy biztosan nem mozdul el onnan, addig valóban nem tanácsos sportolnia. A fásli helyett a kompressziós harisnya (legalább combtőig érő! ) viselése kényelmesebb és jobb is a stabilabb kompresszió miatt. A fájdalom adódhat a vádli feszüléséből is- kerülje a lógatott lábtartást és szedjen Detralexet. Az ultrahangos vizsgálatnak fél éven belül nincs értelme. Üdvözlettel dr Járányi

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 20., 19:33; Megválaszolva: 2012. március 11., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: