Meddig kell véralvadás gátlón élnem?

Tisztelt doktor Úr/Nő! 2011.08.05..-én, a szülés előtt 3 nappal mélyvénás trombózis volt a bal lábamban. Rög lebegés miatt 3 hétig kórházban feküdtem. AZóta Clexane 0, 6 inejkciót szúrok 2-szer szoptatás miatt. Vérvételre nem, UH-ra 3 különböző városban mentem, ahol épp volt, aki vigyázzon a babára. Elég eltérőek voltak az eredmények, megfogalmazások. Most Budapesten: jan.20.-án: "A vena tibialis posteriornak megfelelően a nyom. érz. területén kisfoku körkörös vena fal megvastagodás ábr. Thrombus, occlusió itt sem mutatható ki. Ill. 2, 5 hónappal a trombózis után hajlamvizsgálatot néztek (CLexane-t akkor is adtam) ERedménye: Thrombophylia kivizsg. során Protein C, Protein S ATIII hiány, FV III, emelkedés, anti-foszfolipid sy nem igazolódott, ami intr. faktor hiányra utal. Az enyhe risztocetin kofaktor akt. csökk. csak nem 0vcs. esetén (A poz. a vércsoportom) tekinthető csökkentnek, ebben az esetben vonWillebrand lehetősége merül fel, aminek hátterében a hypothyreosis is állhat. Határeset APC. rez. miatt ism. ill. FV Leiden javasolt, Prothrombin gén mut. kimutatásával." HAematológiára egyszer jutottam el, akkor mondták, hogy élethosszig véralvadáásgátlás kell, mert fiatal vagyok (26 éves) , de ha érdekel megnézhetik, van-e hajlamom. Többet nem is mentem vissza, mert barátnőmnek megnézték, mikor már elmúlt a trombus és nem szedett gyógyszert és nem volt hajlama, és nem hígítják azóta se a vérét. AZ ő orvosához pestre a baba miatt nem jutok el. 1. A leletek alapján leállhatok a véralvadás gátlóról vagy folytassam az APC rez. miatt? 2. Nem fals ez a 2, 6-os APC rez. határérték, 2, 5 hónappal a trombus után, ami akkor még csak kezdeti meszesedést mutatott? 3. Mikor folytassam, ha kell a hajlam vizsgálatot? 4. Nem a baba nyomhatta a vénát? Már a 4. hónaptól nagyon fájt a bal lábam. (4100, faros, császáros) hypotieriosisom van. nagyon fáj a bal lábamnál az említett véna tibialis, ez még javulhat? mitől? krónikus vastagbél gyull. volt gyerekkoromban.

Dr. Váróczy László PhD válasza alvadásgátló témában

Tisztelt Érdeklődő!

Célszerű volna megismételni az APC rezisztencia vizsgálatot. Ha negatív, 6 hónap elteltével abbahagyható a vérlavadásgátló kezelés. Ha a vizsgálat eredménye egyértelműen pozitív, akkor folytatni kell.

Kérdés: 2012. január 27., 19:03; Megválaszolva: 2012. január 30., 20:41
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
marfarin szedése
Marfarin szedésénél egyes élelmiszerek hígítják, sűrítik, semlegesítik a gyógyszert. Szeretném ha lenne egy ilyen táblázatom, de sajnos sehol nem...
Újra a Ticlidről.
Tisztelt Doktor Úr! Még egy nyitott kérdés? hólyagsérv plasztika előtt 10 napig nem kellett szedni a Ticlidet, /az altató orvos amb.szerint/Nagyon...
Gyógyszer okozza?
T.Doktonő! Syncumart szedek/3mg/, kis kiterjedésű tüdőembólia miatt. /műtét után kaptam/. A kezelés kezdetétől fogva rendszeresen megjelennek az...
Clexane injekció
Tisztelt Doktor úr/ nő! A válaszát kérem, mert sajnos időszűkében nagyon gyors volt a felvilágosításom. 75 kg vagyok, eddig syncumaros 2xMVT miatt...
Injekció!
T. Cím! Térdműtétem volt dec. 1-én. Most 5 hetes gipszben vagyok. 0, 6 ml Fraxiparine thrombosis injekciót kell naponta beadnom. EGy vékony, 47 kg-os...