• Kálium szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A vérképem majdnem teljesen jó,nincs gyulladásra utaló jel.az éhgyomri cukor is jó 5,9. Akoleszterin szintem az orvosom szerint nem magas .A húgysavam magas egy kicsit írt rá tablettákat.A nátrium szintem viszont kiugróan magas.Kérdésem:mi okozhatja(nem eszek sok banánt) és mi lesz a következménye ha nem csökken és mit kell tenni ennek érdekében?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a kálium szint témában

        Kedves Kérdező! A magas nátrium szintet egyébként egészséges emberen okozhatja elégtelen mennyiségű folyadékbevitel, nagyfokú izzadás. Láz, hasmenés , bizonyos gyógyszerek, valamint szív- vagy veseeredetű ödéma is okozhatnak nátrium szint emelkedést. Mivel Ön nem említ egyéb betegséget, javaslom ismételje meg a vérvételt, de előtte fogyasszon néhány pohár csapvizet. Gondolom elirás, hogy a címben kaliumot említ.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 09., 18:27; Megválaszolva: 2011. november 10., 21:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Régóta küzdök nem múló refluxxal, írtam is már azzal kapcsolatban. Az elmúlt 2-3hónapban jelentősen roszabbodott, váltakozó széklet is jelentkezett,puffadas, ritmuszavar, szédülés, hasfájás, herpesz a számon,...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés