bélgáz

Tisztelt Válaszoló orvos! A minap hasi ultrahangon és röntgenen vettem részt délután, a vizsgálat előtt 6 órával semmilyen ételt nem fogyasztottam, korán reggel egy fél sajtosrudat ettem meg. A vizsgálatkor mondták, hogy nagyon sok a bélgáz, ami az Uh-n és a röntgenen is látszott. Azt nem tudtam meg, hogy és akkor ezzel most mit csináljak. Ezért fordulnék most Önhöz, hogy ilyen esetekben mi a teendő, kiváltó étel nem lehetett a probléma, hiszen nem ettem semmit. A vizsgálat előtti napon sem vettem magamhoz nehéz ételeket. Ez általános probléma nálam, hogy evés nélkül is jelentkezik puffadás, azonban nem állandóan fennálló, reggeli székelést követően azonnal elmúlik, a nap folyamán azonban újra előkerülő, függetlenül az étkezéstől. Még hozzátenném, hogy az UH-n másik probléma miatt voltam, nem a bélgázok miatt, csak mivel már ott is megemlítették, ezért elkezdtem foglalkozni a témával. Háziorvos nem mondott rá semmi különöset, ezért fordultam Önhöz. Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Csuth Ágnes válasza haspuffadás témában

Kedves Kérdező!

Fontos lenne tudni, hogy milyen probléma miatt volt szükség az ultrahangra, emésztőszervi, nőgyógyászati oka is lehet. Egyébként a fokozott bélgázosság oka lehet funkcionális és lehet szervi, a funkcionális ok gyakoribb, egyen lassan, ne kapkodjon, mert levegőt nyelhet, csökkentse a stresszt, vezessen étrendi naplót, hogy a panaszt okozó ételeket kiszűrje.

Kérdés: 2011. október 07., 11:14; Megválaszolva: 2011. október 09., 14:29
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Haspuffadás Székelés után
Kedves Doktor úr Panaszaim több mint félve fent állnak.Székelés utáni nagyon erős haspuffadással kezdődött de ez mindig helyre is állt 1-2 óra...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? (Vércukor terhelés:...
Bélbajok talán?
Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim 4-5 napja kezdődtek. Az irodában ülve hirtelen rámjött a székelési inger, és a szokottnál lágyabb székletem...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónappal ezelőtt szívinfarktusom volt. Azóta ezeket a gyógyszereket szedem: Xeter, Concor Cor, Efient, Astrix, Tritace...
Hasi fájdalom.
Tisztelt doktor úr. 30 éves férfi vagyok. Problémáim kb 4-5 hónapja kezdődtek, azóta rövidebb-hosszabb ideig jelentkeznek.Szinte állandó...