Emésztőrendszer

Tisztelt doktornö/ úr Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy gyomorégésem van hasi puffadás olykor szúr a gyomrom de a puffadás és a gyomorégés az megvan minden nap. A torkom az fáj olyan mintha belenne gyúladva de nincsen fehér váladék van rajta fül or gégén azt mondták semmi baj nincsen vettek mintát a torkomból és az is negatívVoltam teljes vérképet csináltatni teljesen negatív hasi ultrahangon is voltam az is negatív. A gyomortükrözést nemengedtem mert félek tölle. Melkhas röntgenem is negativ. A belgyógyász irt fel esomeprazol sandozt 40 mg ot hogy szedjem de nemhasznált semmit 1 hónapig szedtem az a kérdésem hogy mi lehet a bajom mégis mert minden nap szinte nemjól érzem magam olyan a gyomrom mintha valami nagyon zsiros ételt ettem volna olyan émelygös és rosz de ez már 1 éve lassan ilyen, és hogyha nagyobb bajom lenne a gyomrommal azt kimutatták volna e a vizsgálatok amin voltam? Válaszát elöre is nagyon köszönöm. 2010-12-16 11: 26 Az említett vizsgálatok nem feltétlenül mutatták volna ki gyomorbetegség jelenlétét. Az, hogy az esomeprazol nem hatott, a savas eredet ellen szól, bár panaszai gyomorhurutnak, illetve reflux-betegségnek megfelelnek. Ha már egy éve fennállnak a panaszok, a gyomortükrözés már erősen indikált. A savcsökkentő mellett megpróbálható prokinetikum (Domperidon) szedése illetve Salvus-vizes ivókúra. Emelett nagyon fontos a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés illetve a stressz megfelelő feldolgozása. Tisztelt doktor! Azóta elmentem gyomortükrözésre de semmi komolyat nem mutat kicsit piross a gyomrom lehetséges a savtultengéstöl ennyit mondott az orvos felirta a losec kapszulát hogy szedjem szedem már 2 hete de semmi nem változik a gyomrom olyan mintha jóllaktam volna valami zsiros ennivalóval pedig nemeszem zsirosat émelyeg és szédülés van és ez a gyomor érzés az mindig megvan egész nap ha édességet eszek akár egy falat csokoládét akkor erössen ég a gyomrom és émelygek sokkal jobban szedtem probiotikumot is semmi nem használ és már nagyon kimerit ez az állapot kérem segítő válaszát mihamarabb és nagyon köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A nyelőcső, gyomor és nyombél vizsgálatára az endoszkópos vizsgálat a leginkább alkalmas (a nyálkahártya megítélése csak ezze a vizsgálómódszerrel lehetséges) . Panaszai alapján gyomormotilitási probléma merül fel bennem. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, egyszerre keveset, mozogjon inntenzíven, legalább hetente 3x1 órát. Gyógyszeresen a Domperidon 3x10mg-os dózisban próbálható meg.

Kérdés: 2011. január 05., 20:10; Megválaszolva: 2011. január 07., 17:08
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Szükséges Rostbevitel
Tisztelt Doktor Úr! Abban kérem segítségét, hogy valósak e azok az interneten található információk miszerint a normális bélműködéshez és...
Miért vagyok rosszul a tojástól?
Tisztelt Doktor Úr! Huszonhárom éves sportoló vagyok. Heti rendszereséggel reggeliztem tojásrántottát egész pályafutásom alatt és soha nem okozott...
SIBO vagy sem?
Tisztelt Dr Plósz János! Laktuloz kilégzésem eredménye: 40percig 0, 60-nál 21, 80-nál 24, 100-nál 31, 120-nál és 140-nél pedig 34. Az orvos nem...
Milyen hasi problémára utalhat?
Jó napot! 4 hete kezdődött jobb oldalt hasamban/oldalamban enyhe fájdalom ami néha a bal oldalra is át terjed, de nem zavaró a minden napjaimban...
Bal oldali alhasi fájdalom
Kedves Doktor Úr. már korábban is írtam. Azóta gyomortükrözésen volta. REflux és epés refleux lett megállapítva. Most az alhasam fáj...