H1N1 kezelés

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

 

24 éves fiatalmeber vagyok (rendszeresen sportolok 7 éve). Múlthét pénteken megkaptam az influenza elleni védőoltást. Vasárnap estig nem is volt semmi problémám, estére enyhe torokfájás jeletkezett. Másnap reggelre, azaz hétfő reggelre ez mellé rossz közérzet, gyengeségérzet is párosult. A nap előrehaladtával láz is jelentkezett: folyamatos mérés mellett a legmagasabb 39, 3 volt..ekkor kezdtem el szedni a lázcsillapítót: kezdetben algopirint, most pedig Advil ultra-t használok. Az alábbi kezelést alkalmazom:

  • multivitamin napi 3-szor
  • napi 2X 500mg os C vitamin (reggel, este)
  • a torkomra lándzsás útifű
  • sok gyümölcs, rendes táplálkozás(szénhidrát, fehérjedús)
  • pihenés
  • meghülés elleni készítmény (neo...)
  • sok folyadék

Mennyi valószínűsége van, hogy szövődmények kialakulnak? Mik az erre utaló tünetek? A influenza tüneteinek hány napon belül kell enyhülniük? Ha lázcsillapítóval a lázamat 38 fokra lehet leszorítani, akkor alkalmazzak más készítményt?

Válaszát előre is köszönöm!

Jó egészséget és Kellemes Ünnepeket kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a h1n1 influenza témában

Tisztelt Uram! Az oltásnak lehetnek ilyen utóhatásai, amely eltarhat néhány napig. A tüneti kezelés, amelyet alkalmaz, megfelelő. Ha néhány nap alatt nem múlnak el a tünetek, mindenképpen forduljon háziorvosához. Előfordulhat, hogy valakinél hosszabban zajlik le az oltás mellékhatása, ez nem egyforma, de semmiképpen ne aggódjon, mert enyhébb tünetek a legtöbb embernél jelentkeznek.

Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos
Kérdés: 2009. december 25., 16:09; Megválaszolva: 2009. december 25., 16:09
Kérdések és válaszok: H1N1 (új típusú influenza)
Syncumar és inflienza elleni oltaás
Tisztelettel érdeklődöm, hogy tüdőembóliám miatt felírt napi három szem Syncumar gyógyszer szedése mellett influenza elleni oltaást kaphatok-e...
H1N1 elleni oltás
Ez lehet H1N1?
Tisztelt doktornő! Az lenne a problémám, hogy csütörtök óta fáj a torkom, és folyik az orrom. Néha fáj a fejem is, lázamat nem mértem, de ugy...
H1N1
59 éves férfi vagyok tegnap derült ki hogy h1n1 betegségben vagyok! az lenne a kérdésem hogy mik az esélyeim evvel nem e kéne korházba feküdnöm? én...
H1N1 oltás
Kedves Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy oltassunk-e influenza ellen? Családunkban van egy 1 éves és egy 4 éves gyermek, aki már óvodába...