H1N1 kezelés

Kedves Doktornő/Doktor Úr!

 

24 éves fiatalmeber vagyok (rendszeresen sportolok 7 éve) . Múlthét pénteken megkaptam az influenza elleni védőoltást. Vasárnap estig nem is volt semmi problémám, estére enyhe torokfájás jeletkezett. Másnap reggelre, azaz hétfő reggelre ez mellé rossz közérzet, gyengeségérzet is párosult. A nap előrehaladtával láz is jelentkezett: folyamatos mérés mellett a legmagasabb 39, 3 volt..ekkor kezdtem el szedni a lázcsillapítót: kezdetben algopirint, most pedig Advil ultra-t használok. Az alábbi kezelést alkalmazom:

  • multivitamin napi 3-szor
  • napi 2X 500mg os C vitamin (reggel, este)
  • a torkomra lándzsás útifű
  • sok gyümölcs, rendes táplálkozás(szénhidrát, fehérjedús)
  • pihenés
  • meghülés elleni készítmény (neo...)
  • sok folyadék

Mennyi valószínűsége van, hogy szövődmények kialakulnak? Mik az erre utaló tünetek? A influenza tüneteinek hány napon belül kell enyhülniük? Ha lázcsillapítóval a lázamat 38 fokra lehet leszorítani, akkor alkalmazzak más készítményt?

Válaszát előre is köszönöm!

Jó egészséget és Kellemes Ünnepeket kívánok!

WEBBeteg szakértő válasza h1n1 influenza témában

Tisztelt Uram!

Az oltásnak lehetnek ilyen utóhatásai, amely eltarhat néhány napig. A tüneti kezelés, amelyet alkalmaz, megfelelő. Ha néhány nap alatt nem múlnak el a tünetek, mindenképpen forduljon háziorvosához. Előfordulhat, hogy valakinél hosszabban zajlik le az oltás mellékhatása, ez nem egyforma, de semmiképpen ne aggódjon, mert enyhébb tünetek a legtöbb embernél jelentkeznek.

Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos
Kérdés: 2009. december 25., 16:09; Megválaszolva: 2009. december 25., 16:09
Kérdések és válaszok: H1N1 (új típusú influenza)
Influenzaveszély
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 4 hónapos csecsemőnkhöz eddig nem engedtünk oltatlan látogatót. Mivel a család egy része sem H1N1 ellen sem szezonális...
H1N1 oltás és...
Tisztelt Doktor Úr/NŐ!   Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy már hosszú évek óta penicilin és sumetrolin érzékeny vagyok. Ez kizárja az...
H1N1 védett vagyok?
Tisztelt Doktornő! /Úr! 1957-ben átesetem az ún.ázsiai influenzán, sulyos állapotban voltam, 41 fokos lázzal, és a betegségem egy nagyon erős...
Fertőz vagy sem? Ellentmondás a...
Kedves Szerkesztők! szeretném felhívni a figyelmeteket a következő ellentmondásra: az orvos válaszolban találtam a következőt: Fertőz-e a...
Honnan tudja a háziorvos, hogy nem...
Biztosan sokan fordulnak mostanság ilyesfajta kérdésekkel önökhöz, mégis kérem, minél előbb válaszoljanak! 2-3 napja kezdődtek a tüneteim:...