Gyógyszer allergia és H1N1 oltás

Tisztelt Doktornő!

Köszönöm válaszát.Ha az ember még nem találkozott ezekkel a segédanyagokkal (kivéve a tojásfehérjét persze) , és nem tudhatja hogy allergiás-e rájuk, akkor lehet tartani attól, hogy esetleg valamelyikre nemkívánatos reakció lesz, vagy ebben az esetben nem valószínű, csak ha volt már probléma ezekkel az anyagokkal előzőleg?

Köszönettel:

Melinda

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza H1N1 védőoltás témában

Kedves Melinda!

Ugyanakkora az esély, mint az életben bármiylen új szer pl. egy új fájdalocsillapító, antibiotikum, új hajfesték, új étel kipróbálása stb. esetében. Életünk tele van potenciális allergénekkel, ezektől tartani szerintem fölösleges, hisz nagyon kicsi az esély, hogy súlyos allergiás reakció alakuljon ki. Egyébként az első és egyszeri allergénnel való találkozás kevésbé veszélyes mint az allergénnel történő második találkozás, mely erősebb immunválaszt vált ki.Ne izguljon előre, fölösleges! Minden jót kívánok!

 

Kérdés: 2009. december 15., 13:27; Megválaszolva: 2009. december 15., 13:27
Kérdések és válaszok: H1N1 (új típusú influenza)
H1N1 oltás mellékhatása?

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

Édesanyám (1940-ben született) tavaly novemberben felvette a H1N1 elleni védőoltást.

Decemberben...

Túlzott aggódás?

December elején oltattam be a két fiamat, 8 és13 évesek, az új influenza ellen. Most borzasztóan megilyeztettek, hogy a higanytól idegrendszeri...

h1n1 oltas mellekhatas

Tisztelt doktorur/no! azt szeretnem megkerdezni hogy 3 napra az oltas bekapasa utan jelentkezhet e szedules mely 5 napot tart majd az oltashoz egy hetre...

H1N1 terhesen

Tisztelt Doktornő!

Most tervezünk babát és mostanra kezd a döntés megfogalmazódni bennem, hogy beoltassuk magunkat.Egy egészen fiatal...

H1N1 oltás

Elnézést kérek a kérdésért, tudom már nagyon...