H1N1 elleni oltás műtét után

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2009.11.03-én volt VATS műtétem (recidív PTX miatt). Azóta Mesulidot szedek. Három napja megkísérelték elhagyatni, viszont mellhártya gyulladásra jellemző tünetek miatt visszaállítottak rá. A kérdésem az lenne: Szeretném a H1N1 elleni oltást megkapni, viszont így nem tudom, hogy lehet-e? (mellhártya gyulladás jelenleg is fenn áll, lázam nincs, de a Mesulidot szedem). A műtét óta jobban vagyok, de még mindíg nagyon gyengének érzem magam. Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel: V. Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a H1N1 védőoltás témában

Tisztelt Kérdező!

A védőoltás egy immunológiai reakciót vált ki az emberből. Amennyiben nem egészséges állapotban adják be a szövődmények kialakulásának esélye megnő. Csak nagyon indokolt esetben szabad eltérni ettől. Mikor a vírusfertőzés esélye nagyon nagy és súlyos krónikus társult betegségek állnak fenn. Én azt javaslom várjon a védőoltással a teljes felépülésig, ami egy ilyen műtét után 2-3 hétnél nagyon ritkán hosszabb.

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. december 13., 20:52; Megválaszolva: 2009. december 13., 20:52
Kérdések és válaszok: H1N1 (új típusú influenza)
Syncumar és inflienza elleni oltaás
Tisztelettel érdeklődöm, hogy tüdőembóliám miatt felírt napi három szem Syncumar gyógyszer szedése mellett influenza elleni oltaást kaphatok-e...
H1N1 elleni oltás
Ez lehet H1N1?
Tisztelt doktornő! Az lenne a problémám, hogy csütörtök óta fáj a torkom, és folyik az orrom. Néha fáj a fejem is, lázamat nem mértem, de ugy...
H1N1
59 éves férfi vagyok tegnap derült ki hogy h1n1 betegségben vagyok! az lenne a kérdésem hogy mik az esélyeim evvel nem e kéne korházba feküdnöm? én...
H1N1 oltás
Kedves Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy oltassunk-e influenza ellen? Családunkban van egy 1 éves és egy 4 éves gyermek, aki már óvodába...