Bakteriális influenza

Tisztelt Doktornő! Először is köszönöm a válaszát. Előző levelemben nem voltam elég pontos. A háziorvos bakteriális influenzát állapított meg. Az lenne a kérdésem, hogy van-e különbség e között az influenza között illetve a között, mely ellen védőoltást lehet kapni? Ha ugyanaz, megkaphatom-e az oltást, vagy igaz-e, hogy ha már egyszer elkaptam, nem kapom el újra? A H1N1 ellen mindezektől függetlenül beoltassam magam? Előre is köszönöm válaszát!

WEBBeteg szakértő válasza influenza témában

Kedves Hölgyem/Uram!

Ha bakteriális tüdőgyulladása volt, aZ lehetett a vírusos fertőzés felülfertőződÉS szövődménye. De nem tudhatjuk, milyen vírus okozhatta. Ettől függetlenül jelenleg is van értelme, hogy beoltassa magát. Köszönöm ismételt kérdését, jelentkezését!

Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos
Kérdés: 2009. december 10., 20:46; Megválaszolva: 2009. december 10., 20:46
Kérdések és válaszok: H1N1 (új típusú influenza)
Lehet-e H1N1?
tisztelt doktor úr! Szeretném megkérdezni, hogy a kislányom 5nap alatt  másodszor esett vissza a vírusos fertőzésbe. Magas láza van/39.6/.Fáj...
Syncumar és inflienza elleni oltaás
Tisztelettel érdeklődöm, hogy tüdőembóliám miatt felírt napi három szem Syncumar gyógyszer szedése mellett influenza elleni oltaást kaphatok-e...
H1N1 elleni oltás
Ez lehet H1N1?
Tisztelt doktornő! Az lenne a problémám, hogy csütörtök óta fáj a torkom, és folyik az orrom. Néha fáj a fejem is, lázamat nem mértem, de ugy...
H1N1
59 éves férfi vagyok tegnap derült ki hogy h1n1 betegségben vagyok! az lenne a kérdésem hogy mik az esélyeim evvel nem e kéne korházba feküdnöm?...