Metotrexát utáni terhesség

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Pikkelysömör ellen metotrexát injekcióval (Namaxir 15mg) kezeltek. A bőrgyógyászom az utolsó injekciótól számított 3+ hónapig javasolta a terhesség elkerülését, de a gyógyszer tájékoztatóján 6+ hónap szerepel. Régóta szeretnénk már kisbabát és az lenne a kérdésem, hogy mi az az idő amit mindenképp javasolt kivárni? Nyilvánvalóan az egészség a legfontosabb, akármennyit is kell várni. Nézelődtem az interneten is, bár tudom nem a legjobb felület az ilyesmire, minden esetre 3-6 hónapot találtam. Ön mit javasolna? Köszönettel, Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza gyógyszerek témában

Kedves Kérdező!

3 hónap múlva lehet nyugodtan próbálkozni.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2020. április 18., 21:47; Megválaszolva: 2020. április 26., 19:59
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
TERHESSÉG ES NYUGTATÓ SZEDÉSE
Kedves Tekse Doktorúr.Kérdesem a következő lenne,lassan 1 eve szedem a cipralex 10mg napi 1 szem es Frontin 0,25 napi 1 szem gyógyszereket panik...
Kisbaba vállalás
Jó napot kívánok. 31éves, 3éves iker kislányok anyukája vagyok. Rám talált a szerelem újra és a páromnak nincs még gyermeke de kozos gyermeket...
Szívgyógyszerrel gyerekvállalás
üdvözlöm Dr NŐ/Úr Egy kicsit aggódom, mert féléve mitralis proplapsust állapítottak meg, ezzel egyutt pánik szerű tüneteim vannak (félek a...
Velaxin, Azália, Novocetrin kontra...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nagyon régóta szeretnék kisbabát, talán most jött el az ideje annak, hogy bele is vágjunk. Amitől félek és ami miatt...