Babatervezés

Tisztelt Doktor úr! Férjemmel babát szeretnénk, amint lehet. Már január óta tervezzük, de akkor kiderült, hogy a TSH szintem magas (6,05) , ezért nem próbálkoztunk. Pár hónapja szedem az 50-es Letroxot és a mostani értékem 3,24 lett. A többi érték is tartományon belül van: T3: 3,79 és a T4: 1,16 az anti-tpo pedig 2,8. A babatervezésre való tekintettel az orvos azt javasolta, hogy emeljük az adagot és egyik nap 50, másik nap 75-t szedjek. Az a kérdésem, hogy a mostani értékekkel elkezdhetünk már próbálkozni vagy ennek több veszélye van? Volt, ahol azt olvastam, hogy 2,5 alatt lenne ideális, (mert a magasabb érték vetélést vagy fejlődési rendellenességet okozhat) máshol meg azt írták, hogy ha a többi érték rendben van, lehet próbálkozni, maximum nehezebben jön össze magasabb tsh-nál. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza gyermektervezés témában

Kedves Kérdező!

Ha még úgy is "beállítási" fázisban van a pajzsmirigye, javasolnám, hogy csökkenjen le a TSH értéke 2,5 alá.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2019. június 25., 20:36; Megválaszolva: 2019. július 11., 20:36
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Babatervezés
Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel úgy döntöttünk, hogy elérkezett a gyermekvállalás ideje. Pár napja hagytam abba a fogamzásgátló szedését....
Martonné Molnár Georgina
Tisztelt doktor úr. Van már 2 gyerkőcöm. Császármetszés el születtek. 4 és 2 évesek. KB 6 hónapja próbálkozunk a 3. Gyerekkel de nem jön össze....
Spermiologia eredmeny
Tisztelt Dr Papos Istvan! Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból mindegyikőnknek születtek gyermekei spontán fogantatással. Szeretnénk...
Tanácsot szeretnék kérni!:)
Üdvözlöm Beatrix vagyok. Rövid történetem! 2015márciusban teherbeestem viszont őt elvetettük. 2015novemberben szintén teherbeestem, őt...
Babavállalás esélye
Tisztelt Doktor úr! Nincs még gyermekem, 43 éves vagyok. Készítettem AMH vérvételt, melynek eredménye 0, 07 ng/mL Referencia: 1, 00-12...