Baba vállalás, szívgyógyszer

Kedves Doktornő /Doktor úr! 2011-ben ablatiot végeztek rajtam, AVNRT miatt. Azóta Concort szedek, az 5 mg, kb. egy negyedét, mert továbbra is szapora a pulzusom. Sajnos elhagyni nem sikerült. A kardiológusom azt mondta, hogy a babavárás alatt azonban nem szedhető a Concor, helyette Betalocot kell szednem. A kérdésem az lenne, hogy valóban nem lehet baja a babának? Illetve, az orvosom azt is mondta, hogy a teherbe esés előtt 3 hónappal már át kell állnom a gyógyszerre. De ez idő alatt azért lehet próbálkoznunk, vagy meg kell várjam a három hónapot? Egy másik kérdésem pedig az lenne, hogy reggelente felkelés után még mindig nagyon magas a pulzusom 120 körüli. Ez lehet attól, hogy edzettlen vagyok? Illetve gyakoriak az extrasystoleim, ezek árthatnak a babának? Köszönöm válaszukat előre is, Üdvözlettel, Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a Terhesség. témában

Concor: "Terhesség alatt a Concor 5 plus adása ellenjavallt. A béta-receptorblokkolók lassíthatják a szív működését, csökkenthetik a vércukorszintet, és csökkenthetik a vérnyomást a magzatban és az újszülöttben. A hidroklorotiazid vélhetően csökkenti a vérlemezkék számát az újszülöttben." A Betaloc (metoprolol tartarát) szedhető terhesség alatt, bár vannak hátrányai. Elsősorban az, hogy dózisfüggő mértékben növeli a simaizom feszülését és ezzel csökkenti a lepénykeringést. Mindez mindössze abban nyilvánul meg, hogy a születendő gyermekek súly statisztikailag valamelyest (nem számottevő mértékben) kisebb. Ez csupán statisztikai adat, tehát egyáltalán nem biztos, hogy Önnél ez bekövetkezik. Magzati károsodással akkor sem kell számolni. Próbálkozni természetesen lehet.Jelenlegi problémával keressen fel belgyógyászt.

Kérdés: 2017. december 29., 17:14; Megválaszolva: 2018. január 04., 21:32
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lelet értelmezés - kérdés
Cipralex 10 mg terhesség
Hormonpanel-teherbeesés
Vérvétel elemzése
Babatervezés