Teherbeesési nehézség

Tisztelt Doktornő! Több, mint egy éve várjuk második gyermekünket. Az első 2013-ban született, egy éves hármas alapkezelés után fogant spontán. Akkor tiroxint, Merckformin-XRt, szedtem és a a teherbeesés előtti hónapokban a magas prolaktinra (1000 MlU/L) Norprolacot. Az első gyermek egy éves születésnapja után kezdtünk próbálkozni az ismételten, de ezúttal elmentem vérvételre, és cukorterhelésre is. Mindent rendben találtak (prolaktint is) , a progeszteronom lehetett volna (és lehetne) magasabb. A Merckformin XRt nem kell szednem. Ön egyetért, hogy az inzulin rezisztencia nem áll fenn? Amit szedek: napi 62.5.75 microgramm tiroxin, E vitamin (napi 400 mg-max egy hónapig - lehet tovább is? ) , D vitamin (3 naponta 3000 NE) , multivitamin (ami B komplexet, folsavat, is tartalmaz) , méhpempő. Ezen kívül heti 2x sportolok. Túlsúlyom nincs, BMI indexem 21. A kérdésem, hogy a siker érdekében mivel érdemes még próbálkozni Ön szerint az én oldalamról? A férjem eredményei nem lettek jók, így ő ugyanazt az antioxidáns terápiát kapja, amit első gyermekünk előtt is: Ferulantot, L-Arginint, Omega 3-mat szed. Két-három hónap múlva megy kontrollra, addig bízunk a spontán sikerben (bízhatunk? ) , ha az eredményei jobbak, akkor az orvosom szerint napi 2 szem Clostylbegyt tablettát kellene szednem, majd tüszőrepesztés után egyből kapnék progeszteron pótlást, tekintettel arra, hogy a stimulált hónapban sem volt kielégítő a progeszteron szintem. Egyébként a stimulált hónapban és tüszőrepesztés előtt 9mm-es volt a méhnyálkahártyám. Alább az elmúlt egy év endokrinológiai vérvételi eredményei: 2014.12.22 Prolaktin 272, 7 mIU/L Tesztoszteron 1, 1 nmol/L Free tesztoszteron index 1, 9 % D vitamin 80, 5 nmol/L Glükóz terhelés 0’ 4, 6 nmol/L Glükóz terhelés 60’ 5, 8 nmol/L Glükóz terhelés 120’ 5, 1 nmol/L Inzulin 0’ 5, 5 nmol/L Inzulin terhelés 60’ 38, 9 nmol/L Inzulin terhelés 120’ 22, 4 nmol/L SHGB 57, 90 nmol/L 2015. június 15. (21. ciklusnap, stimulálás, progi pótlás nélkül) Progeszteron 14, 3 nmol/L 2015. augusztus 4. Prolaktin 264, 6 mIU/L TSH 0, 9 MIU/L 2015. november 13. (23. ciklusnap) Clostys (napi 1 szem) hónapban, Pregnyl tüszőrepesztővel, progeszteron pótlása nélkül Progeszteron 12 nmol/L 2015. november 25. TSH 0, 9 MIU/L T4 13, 44 pmol/L T3 5, 10 pmol/L Prolaktin 114 mIU/L Előre is köszönöm a véleményezést, és az esetleges javaslatokat! Üdvözlettel, Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza gyermektervezés témában

Kedves Andrea!

Az elküldött eredmények lényegében rendben vannak. A párjának szükséges akkor a terápia folytatása, illetve Önnek nem tudom történt-e petevezető vizsgálat (ez is szempont a teljesség miatt)

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. november 30., 10:44; Megválaszolva: 2015. december 18., 10:16
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Babatervezés
Tisztelt Doktor Úr! Férjemmel úgy döntöttünk, hogy elérkezett a gyermekvállalás ideje. Pár napja hagytam abba a fogamzásgátló szedését....
Babatervezés
Tisztelt Doktor úr! Férjemmel babát szeretnénk, amint lehet. Már január óta tervezzük, de akkor kiderült, hogy a TSH szintem magas (6,05) , ezért...
Martonné Molnár Georgina
Tisztelt doktor úr. Van már 2 gyerkőcöm. Császármetszés el születtek. 4 és 2 évesek. KB 6 hónapja próbálkozunk a 3. Gyerekkel de nem jön össze....
Spermiologia eredmeny
Tisztelt Dr Papos Istvan! Párom 39 és 44 éves vagyok. Korábbi kapcsolatból mindegyikőnknek születtek gyermekei spontán fogantatással. Szeretnénk...
Tanácsot szeretnék kérni!:)
Üdvözlöm Beatrix vagyok. Rövid történetem! 2015márciusban teherbeestem viszont őt elvetettük. 2015novemberben szintén teherbeestem, őt...