Gyermektervezés

Tisztelt Orvos! Azt szeretném megkérdezni, hogy 1.5 hónapja szedek Terbisil gyógyszert lábujj gombára. Még 1.5 hónapig kell ezt szednem, így rendelte el a bőrgyógyász.Párommal erre az évre tervezünk babát de egyenlőre nem merjük élesen csinálni, mert a gyógyszerre rá van írva, hogy terhesen nem szedhető. Mi történik, ha mégis teherbe esnék nem lesz később komoly baja ebből születendő gyermekemnek? Gondolok itt egészségügyi problémákra vagy esetleg valami szerv nem kifejlődésére.Ön mit tanácsol, várjuk meg míg abbahagyom a gyógyszert vagy ha kiderül terhes vagyok azonnal hagyjam abba a gyógyszer szedését? Várom megtisztelő válaszát, üdv Tünde.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza gyógyszer témában

Kedves Tünde!

Nem lenne semmi probléma, ha véletlenül a krém használata közben esne teherbe. Ha így történik - és ha nincs rá égető szükség - ne használja tovább a krémet.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. március 30., 08:15; Megválaszolva: 2015. április 16., 13:24
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Meddőségi problémák
Gyermekvállalás
Babavárás lehetséges-e?
Összeférhetettlenség