Endometriózis és terhesség

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 30 éves vagyok, a párommal szeretnénk babát. Pár napja estem át endometriózis ciszta gyanúja miatt - az összenövések miatt laparoszkópia helyett- laparotómia műtéten. A cisztákat és az egyik petevezetőt is eltávolította. Az orvosom fél évig gyógyszeres kezelést (Visanne) javasol az endometriózis újabb kialakulása miatt. A kérdésem az lenne, hogy mennyire szükséges ez a fél éves kezelés ha mi minél előbb gyermeket szeretnénk, hiszen úgy tudom, hogy terhesség ideje alatt sem újul ki ez a betegség. Mindenképpen szükséges a fél éves kezelés vagy elég rövidebb ideig is? Amennyiben mégis szükséges a gyógyszeres kezelés a ismer-e a gyógyszeren kívül valamilyen természetes gyógymódot. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza endometriózis témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben gyermeket szeretnének próbálkozni kellene a teherbeeséssel. Amennyiben 4-5 hónap alatt ez nem sikerül, úgy meddőségi beavatkozás javasolt. A 4-5 hónap alatt érdemes komplex meddőségi kivizsgálást végeztetni (lehet még több ok, ami nehezítheti vagy gátolja a terhességet) .

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. február 03., 18:15; Megválaszolva: 2015. február 08., 13:39
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Speed fogyasztás és gyerek nemzés
Üdvözlöm, Körülbelül 2 éve rendszeresen fogyasztok speedet (metanfetamin származékokat) és füvet régebb óta, de ugy érzem függő nem vagyok...
érdeklődés
Tisztelt Dr. Úr! Gyermektervezés előtt állunk. veleszületett hypothyreosisom van amire Letroxot 100 mikrogrammot szedek. Bejelentkeztünk A pécsi...
Teherbeesés
Tisztelt Doktornő! 2014ben 3. Gyermekem születése után (mind a három császármetszés) elköttettem magam. Arra lennék kíváncsi, hogy lehetséges e...
Van még esélyünk babatervezésre?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 43 éves vagyok,párommal nagyon szeretnénk babát ,csináltattam vizsgálatokat ebben a tekintetben,hogy még van e...
Gyermektervezés
Tisztelt Doktor úr! Szeretnék érdeklődni, mint jövőbeli apuka: December 30 vagy 31 fogant a babánk. December hónapban sajnos 3 esetben is...