Magas tesztoszteron szint

Üdvözlöm! 18 éves koromban írt fel a nőgyógyászom először fogamzásgátlót (Yadine) a magas tesztoszteron szintemre, illetve hogy nagyon rendszertelen volt a mensesem.2012 októberéig szedtem (6 évig)egy trombózis következtében abba kellett hagynom, kimutatták hogy leiden heterozigótám van.Onnantól kezdve csak 3-4 havonta jött meg, de volt hogy fél év is eltelt.Párommal lassan 1éve próbálkozunk a babával, sikertelenül. 1 hónapja ultrahangon kimutatták hogy a bal petefészkem tele van apró cisztákkal, illetve hogy a tesztoszteron szintem ismét nagyon magas, és a női hormonjaim pedig alacsonyak. Orvosom a problémámra norcolutot írt fel hogy legyen vérzésem majd Yadine-t írt elő 3 hónapra hogy normalizálódjanak a hormonjaim, és elvileg utána lehetséges a teherbeesés. Ön szerint ez lehetséges? A gyógyszer peteérést is csinál? A Yadine abbahagyása után rögtön lehet próbálkozni? Vagy esetleg alatta? (Ha kihagyok 1-1 szemet amikor együtt vagyunk) Ha sikerül a baba meg tud maradni ha ismét emelkedik a tesztoszteronom? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a gyermektervezés témában

Kedves Kérdező! A használt terápia sajnos valószínűleg nem fogja meghozni a kívánt eredményt. Endokrinológiai kivizsgálás lenne célszerű, ha van rá könnyen mód meddőségi centrumban akár. Peteérése a leírtak alapján valószínűleg nincs és a Leiden mutációja is további körültekintést igényel terhesség szempontjából. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. június 12., 16:11; Megválaszolva: 2014. június 14., 13:01
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lelet értelmezés - kérdés
Cipralex 10 mg terhesség
Hormonpanel-teherbeesés
Vérvétel elemzése
Babatervezés