Inzulinrezisztencia miatt nem jön a baba?

Nőgyógyászom elküldött terheléses vérvételre, mert egy ciklusomban, amikor vizsgált, nem volt peteérésem. Van egy gyermekünk és kb. 1 éve szeretnénk kistestvért, de nem sikerül. Terheléses glükóz és inzulin eredményeim: 0' 5 mmol/L 60' 5, 4 120' 4, 7 Inzulin 0' 6 mIU/L 60' 23, 2 120' 47, 2 Kérdésem az lenne, hogy ezek az értékek inzulinrezisztenciára utalnak-e? Diabetológus ismerősöm annak ismeretében, hogy fogytam 3-4 kg-ot betegség miatt (így vagyok 49 kg), azt mondta ez nem jelenti azt, mert izomzatból fogytam, ezért ment el az inzulinom, de az interneten mindenfélét találtam ezzel kapcsolatban, ahol betegek arról írnak, hogy ez már sajnos betegség. A diabetológus azt mondta, ha fél évig nem sikerül a baba, akkor újra nézessem meg. Tüneteim nincsenek, amikről olvastam, hajhullás, fáradékonyság, pattanásos bőr, szőrösödés, elhízás, cikluszavar, sőt teljesen rendszeres. Ennek ellenére mégis lehetek beteg? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a inzulinrezisztencia vizsgálat témában

A HOMA index az éhomi vc és az éhomi inzulin szorzatából számolandó ki (HOMA-IR: éhomi vércukor x éhomi inzulin/22, 5. Ez nem lehet több, mint 4, 4. Az ön esetében tehát nem áll fenn inzulinrezisztencia. Nem írja, hogy milyen betegségen esett át, meddig tartott stb. Egy ilyen is akadályozhatja a teherbeesést, és okozhat olyan ciklust, amikor nem érik pete. Szerintem Ön nem beteg, bízom benne, hogy hamarosan megérkezik a várt újabb gyermek!

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. április 10., 14:35; Megválaszolva: 2014. április 13., 23:25
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lelet értelmezés - kérdés
Cipralex 10 mg terhesség
Hormonpanel-teherbeesés
Vérvétel elemzése
Babatervezés