Terhesség alatti gyógyszerszedés

Két évvel ezelőtt kiújult a pánikbetegségem, amire Rexetint szedek, de már csak napi fél szemet, amivel jól érzem magam. Kisbabát szeretnénk és az lenne a kérdésem, hogy szedhetem-e továbbra is ezt a gyógyszert, mert félek ha abbahagyom kiújul a betegség, de a babának sem akarok ártani. Ráadásul, ha abbahagyom és mégis újra szednem kell, akkor 2-3 hétig a mellékhatások jelentkeznek a gyógyszernél, amit terhesen nagyon rosszul viselnék (álmatlanság, szédülés, hányinger). Illetve magas vérnyomásra Coverex AS-t szedek, ahelyett melyik gyógyszert ajánlaná terhesség alatt? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a gyógyszer szedés terhesség alatt témában

Kedves Kérdező! A Rexetin leírásában a következő szerepel: Terhesség alatt a paroxetin csak nagyon megalapozott indikáció esetén alkalmazható. A Coverexet is szükséges lesz lecserélni más gyógyszerre. Mindkét gyógyszer szedésével és lecserélésével kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. március 26., 12:09; Megválaszolva: 2014. április 04., 21:21
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lelet értelmezés - kérdés
Cipralex 10 mg terhesség
Hormonpanel-teherbeesés
Vérvétel elemzése
Babatervezés