Anti-müllerian hormon

Tisztelt Doktor Nő/Doktor úr! 36 éves vagyok, 3 éve babát szeretnénk. Menzeszem elhúzódó, 33-46 napra jött meg eddig, azonban most már második, egymást követő alkalommal 60 napja késik. Elmentem nőgyógyászhoz, aki azt javasolta, hogy csináltassak petefészek működési vizsgálatot. Hüvelyi ultrahanggal polycisztás ováriumot mutatott ki. Azt AMH-szintem 11, 6 ng/ml. Kérdésem az lenne, hogy ez a hormonszint mit jelent és egyáltalán van-e esélyünk arra, hogy kisbabánk legyen, illetve mi a további teendőm, milyen orvoshoz kell tovább mennem? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza AMH témában

Kedves Kérdező!

Leírása szerint Önnek valószínűleg inzulin rezisztenciája van. Az AMH értéke a policisztás petefészkei miatt mutat magasabb értéket. 3 pontos inzulin rezisztencia vizsgálat, D vitamin, TSH, prolaktin, tesztoszteron szint mérés javasolható majd az eredményekkel endokrinológus konzultáció. Tekintettel arra, hogy 3 éve nem esik teherbe teljeskörű meddőségi kivizsgálás is javasolható mely miatt meddőségi centrumban legyen kedves jelentkezni.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2013. szeptember 30., 12:10; Megválaszolva: 2013. szeptember 30., 19:39
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
AMH eredmény, újabb terhesség...
Szeretném megtudni, hogy ha az AMH értékem 37 évesen 0.26 ng/ml lett (a tartomány ami meg volt adva elfogadhatónak 1-12.6) , önmagában jelent e...
Laborlelet kiértékelés
Lehetek terhes?
Meddőségi problémák
Gyermekvállalás