• Minek a tünete

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb egy hete három napig lázas volt majd apró piros kiűtés jelent meg a törzsén. A körzeti orvos azt mondta piros a torka. Kétnapal ez előtt napközben ment a hasa, éjszaka tizenegy óra körül furcsa nyögdécselésre figyeltük föl miután be értünk a szobályába észrevetük nem mozdul a szeme fel akadt, a felső teste furcsán görcsös pozban, elkékült az arca, a lég utaiban nyál volt, azonal mentöt hívtunk és friss levegöre vitük, ott néhány másod perc mulva mint ha ahidegtől megmozdult és lélegezni kezdett és bujt az édesanyához. Jelenleg megfigyelésen van a GYEK-ben, ahol sumetrolimot kap.És állitolag láz görcse volt de nem olvastam sehol ilyen tünete lenne. Válaszát előre is köszönöm. Tiszteletel. Puskás Attila.

        Dr. Balogh Andrea válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Attila! A lázgörcs fertőző betegségben jelentkezik mégpedig a láz felszálló szakaszában azaz amikor kezd belázasodni a gyermek. Sokszor a családban is volt már ilyen nagyszülőknél stb. A három napig tartó láz után jelentkező kiütés egy vírusbetegségre jellemző mely szépen meg szokott gyógyulni sokszor gyógyszer nélkül is. Az Önök kicsijénél komplikálta az esetet a hasmenés ami egy plusz fertőzést sejtet egy gyomor-bélgyulladást nyilván ezért kapja a Sumetrolimot illetve a lázgörcs. A lázgörcs az több kisbabánál előfordul, tartós kezelést az esetek többségében nem igényel, de ilyen esetben a szülőt mindig ellátjuk görcsoldó készítménnyel azért, hogy ha még egyszer előfordulna akkor a szülő tudjon mihez nyúlni, de ezt a kórházban majd részletesen elmagyarázzák a használatát stb. Mielőbbi gyógyulást kívánok a kicsinek. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. szeptember 24., 21:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 16:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: