• MI lehet a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! A következő kérdéssel fordulnék Önhöz: a kislányomnak (3éves 7 hónapos, 14, 20kg, 104cm) most nézettünk teljes vérképet, ahol a következő paraméterek nem estek bele a normál intervalumba: eosinofile 4% (0-3%), limfocite 40% (42-72%), monocite 24% (5%alatt).Vércukorszintje jó, vizelete normális, epeféreg negativ. Féléve kapott kezelést epeféregre, amikor csalánkiütésekkel volt tele még a kezelést követően legalább 3 hónapig, ami aztán magától lassan visszahúzodott. Akkorjába kezdte a napközit, most szintén napközikezdés van. Olvastam, hogy stesszhatására is nőhet a monociták száma, vagy lehetséges lenne bakteriális vagy virusos fertőzés? Vérvétel előtti napon többször tüsszentett. Hallottam, hogy nem mindig jön ki pozitivnak az epeféregteszt, lehet hogy ez lenne a dolog hátterében, vagy bélférgekre kellene kitenyésztetni a székletét. Az étvágya és a testsúlya számomra nem kielégitő, eléggé vállogat, zsirosabb ételeket meg sem kostolja, szagokra érzékeny. De amúgy tele van energiával, aktiv kislány. A férjemnek és nekem is magasabbnak jött ki a monocitaszám 13% (3-7%). Peritol szirupot javasolt az orvosunk. Eléggé tanácstalan vagyok. Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Balogh Andrea válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! A kislány korához képest magas kislány, a súlya viszont egy kicsit kisebb az átlagosnál ezért tűnik vékonykának. A monocyta szám emelkedés több betegség kísérő tünete lehet: gyulladásos betegség, fertőzés, vérképzőrendszeri bajok stb. Érdemes egy haematológusnak megmutatni a kicsit és Ővele konzultálni ez ügyben. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2011. szeptember 19., 17:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 17:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: