• Kékes száj mire utal

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 5 éves kisfiam 4400g-mal született.zöld volt a magzatvíz és oxigénhiány lépett fel nála (amit nem a kórháztól tudtam meg). amikor hazavittük a kórházból elég sokszor beriasztott a légzésfigyelő.kb. 2 éve vettük észre hogy bekékül a szája,elsápad és szapora lesz a szívverése. ilyenkor az ölembe kéretőzik, nyugodt lesz. ez előfordult már futás közben, de nyugalmi állapotban is. enyhe szívzöreje van ezt másfél éve mondták az uh-on ahol nem nagyon tudták megnézni mert nagyon sírt.érdeklődni szeretnék hogy ez a kékes száj mitől lehet mert eléggé ijesztő látni így a kisfiamat. köszönettel

        Dr. Balogh Andrea válasza a gyermekgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! A kékes szájszín sok mindenre utalhat, az Ön által leírt tünetek alapján elsősorban szív eredetű betegség gyanúja merül fel. Azt javaslom első körben menjenek el ismételten kardiológiai vizsgálatra próbálja meg kisfiának elmagyarázni, hogy a vizsgálat fájdalmatlan csak megsimogatják a mellkasát és érdekes mert láthatja a szívét stb., szóval hogy a vizsgálatot el tudják végezni ez sok információt adhat. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 28., 15:59; Megválaszolva: 2011. április 29., 18:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: