Gyermek felsőlégúti fertőzés

A gyermekorvos félsőlégúti fertőzést állapított meg. 7NAPJA MAGAS LÁZ VAN 38, 5 és felette, csak folyamatos Cataflan csepp adásával tartható alatta. Mellé mostanra társult még kötőhártya gyulladás és kezdetleges szájfertőzés (orvos szerint vírus) . A gyermek folyamatosan aluszékony, kedvetlen, a szájfertőzés miatt nagyon nem is eszik, vizet viszont iszik. Antibiotikumot kapott Cefzilt. Meddig tarthat még ez az állapot, nagyon aggódunk a párommal. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza légúti fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Az antibiotikumnak 3 nap alatt hatnia kell, időnként előfordul, hogy ez négy nap. Ha ez idő alatt nem változik menjenek vissza kontrollra. A szájfertőzés miatt javaslom adjanak a kicsinek Normaflore-t.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. április 02., 20:17; Megválaszolva: 2011. április 05., 18:51
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek