Mi lehet a baja a gyerekemnek?

Tisztelt Doktor úr/nö! Van egy 13 éves lányom.Szeptembertöl menstruál.decembertöl 3x volt beteg, antibiotikus kezeléssel. Mindig adtam neki mellé probiotikumot.Többször panaszkodott fáj a hasa, de ahogy mutogatta fenn szerintem a gyomorszájnál érzékeny.Votlunk gyerekorvosnál aki adott neki Vermoxot hátha valami van a beleiben.Beszedtük az 1.adagot, a gond megszünt. Ideiglenesen. Aztán megint elojott.Ha kellemetlen érézse volt ivott citromos vizet, megnyugodott.Febr.14én visszajott a sulibol megint fáj. elmentunk az orovshoz. Irt enki Costit.Délután már jo kedve volt, evett ivott, este a gond elojott megint., Visszamentunk a dokinkhoz, aki agyonvizsgálta és elkuldott a korházhoz esetleg zárják ki a vakbélgyanut mert ossze vissza mondta fájogat ahogy vizsgálta.Bennfogták a korházban ahol még éjjel levették a vért, de gyulladást enm találtak. Másnap megcsinálták a gasztrot, lenyelették a csovet, vettek gyomorsavat, torletet a torkábol orrábol.Utána csináltak ultrahagot minden negatív volt.2 nap adtak infuziot merthogy kicsit kiszáradt, de 3 nap után hazaadták nme fáj semmi, vizelet, vér rendben, probléma esetén tanácsolták megvizsgálni ujbol a vizeletet, meg a székletet megvizsgálni penészre azt hiszem igy mondják magyarul/kvasinky/szedjen probiotikumot kímélo diéta, ennyi. most szedjuk a Vermox 2.adagját, nem panaszkodik de kevesebbet eszik mint régebben.Semmire allergiát enm találtak nála se tejre se lisztre se gyumolcsokre. Merthogy eleht psichika hormonok is..Tanácstalan vagyok és csak remélni tudom nem lesz gond.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza hasfájás témában

Kedves Kérdező!

A hasfájásnak számtalan oka lehet. Sokszor antibiotikum kezelés után alakul ki a bélflóra sérülése miatt. Érdemes Protexin Balance kapszulát adni a nagylánynak egy hónapon át. A Vermox az féreghajtó és 3 egymást követő este kell bevenni 1 tablettát. Önmagában 1 tabletta nem hatásos. Érdemes diétázni, lehetőleg kevesebb tejterméket egyen és inkább főtt párolt dolgokat fogyasszon. Nem tudom vizsgálták e nála a Helycobacter pylorit ez egy gyomorfertőzést okozó baktérium, ha nem érdemes megnézetni. Gyakran előfordul még ugyanakkor olyan "betegség", melynek során semmi elváltozást nem találnak, de a bélfal érzékenyebb az átlagtól és ez okozza a problémát, ezt is lehet orvosolni ezt funkcionális bélbetegségnek hívják.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. március 01., 10:29; Megválaszolva: 2011. március 03., 17:43
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?