Hányás

Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Két hete családunk mind a négy tagja átesett egy hányós, hasmenéses fertőzésen.Kb. 2 nap alatt átment mindenkin, kivéve a 10éves fiamat. Ő kedd estétől péntek estig minden evés után kb.2 óra elteltével hányt. Láza nem volt, nem fájlalta semmijét. Egész héten napi 1 LACTIV kapszulát kapott, semmi gyógyszert. Egy hétig teljesen tünetmentes volt, azonban hétfő délelőtt az iskolában ismét hányt. Ma szerda este van, kedden 3, ma 1 alkalommal- szintén evést követően 2 óra elteltével -hányt. Reggel fejfájásra és szédülésre panaszkodott, de a nap folyamán ezek elmúltak.Egyéb tünete ismét nincs.Étvágy van, súlyvesztést nem tapasztaltam (154 cm, 53 kg) .Decemberben végeztek neki egy hasi ultrahangot, mert sűrűn fájt a pocakja (bal bordaív alatt ill. köldöktájon) , de semmi kóros dolgot nem találtak.Kisebb korában bármilyen lázas állapot hányással járt nála. A gyerekorvosunk szerint aggodalomra semmi ok, "átmegy rajta". Teljesen tanácstalan vagyok, mi okozhatja? Valóban normális dolog lenne ez a gyakori hányás? Válaszát előre is köszönöm: egy aggódó anya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza fertőzés témában

Tisztelt kérdező!

Remélem azóta már jobban van a kisfia. A leírtak alapján vírusfertőzésre van gyanú. Amennyiben még mindig panaszos a gyermek feltétlenül vigye vissza a gyermekorvoshoz!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 09., 22:45; Megválaszolva: 2011. február 13., 21:56
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél