Gyermek neurológia - lehet betegség?

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Egyéves kisfiam most kezdett el előre lépegetni. 1-2 hónapja elkezdett félni mindentől, ami zúg (porszívó, robotgép stb.) . Néhány napja a következőkkel küzdünk: nem mozdulhatok el mellőle, azonnal vigasztalhatatlan sírásba kezd, négykézláb "üldöz", ha egy lépéssel távolabb megyek tőle, akkor is. A legváratlanabb pillanatokban, játék közben elkezd sírni. Éjszaka 6-8x kelünk, felsír, igyekszik visszaaludni, de nem tud, hánykolódik az ágyban csukott szemmel, közben nyöszörög, ha elaludna, hatalmas rándulások nem engedik álomba merülni. Alvásprobléma mindig volt, de az utóbbi hónapokban nem ennyire súlyos és jellemzően jó étvágyú, jó hangulatú, ámde nagyon akaratos kisemberről van szó. Lehet valamilyen idegi probléma a háttérben? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza gyermekgyógyászat témában

Kedves Kérdező!

Természetesen vizsgálat nélkül nehéz kimondani valamit, de azt gondolom, hogy nem neurológiai probléma, inkább pszichés gond áll a tünetek hátterében. Ennek ellenére akkor lehet ezt egyértelművé tenni, ha a házi gyermekorvosuk megvizsgálja a kicsit és nem talál testi eltérést nála. Ebben az esetben érdemes Önnek pszichológussal beszélnie, hogy miként tudja a panaszt megszüntetni.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. február 03., 06:52; Megválaszolva: 2011. február 06., 11:06
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek