Krupp?!

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kisfiam 21 hónapos, két hete bekerültünk a kórházba ahol légcső- és gégegyulladást diagnosztizáltak. Akkor is és most este is 10 körül ébredt a család arra, hogy a gyerek ordít, mint akit megrémített valami, de nincs magánál. Akkor is és most is az orrszívó hangjára ébredt fel/tért magához. Az ügyeletes orvos erre a vigasztalhatatlan sírásra is felfigyelt, de szerencsére a vizsgálatok során az epilepsziát kizárták. Mivel a "roham" most is hasonlatos volt az orvos által javasolt hideg levegő, inhalálás, illetve a Rectodelt kúp sorrendet követtük, közben az ügyeletet is hívtam, akik azt mondták, hogy ők sem tudnak mást tenni, így figyeljem éjfélig a gyereket. Mivel elég komoly gyógyszer ez a kúp féltem alkalmazni, de lépni kellett. Azt szeretném megtudni, hogy más betegségre utalhat-e a fenti tünetegyüttes, mert az orvosok az apnoet, mint felvetést már akkor elvetették, amikor említettem, pedig egyes életszakaszokban nálam is jelentkezett. Ha másra is utalhat, akkor milyen szakorvoshoz érdemes fordulnom? Köszönettel és tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza légzőszervi betegség témában

Kedves Kérdező!

A gégegyulladásra jellemző, hogy a család hajnalban arra ébred, hogy a kicsi ugató köhögést hallat, rekedt, nehezen szívja be a levegőt. A gyermek teljesen magánál van. Ilyen esetben alkalmazzuk az Ön által leírt kezelést.

Amit Ön leír, hogy a gyermek ordít de nincs magánál a pavor nocturnusra jellemző ami éjszakai rémálmot jelent. Sok kicsinél ebben az életkorban jelentkezik. Semmi esetre sem javasolt Rectodelt kúpot adni. Érdemes inkább azon elgondolkozni mi okozhatja a kicsinél ezt: látott valami olyan mesét ami miatt megijedt, új élethelyzet pl. bölcsőde kistestvér születése stb. Érdemes az elalvási fázisban ottmaradni a kicsinél, mesét mondani neki, hogy nyugodtan békés közegben aludjon el.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. február 02., 23:14; Megválaszolva: 2011. február 06., 17:16
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél