Tüdőgyulladás és köhögés

A kisfiam már december óta köhög de láza és orrfolyása elhanyagolható volt (két napig folyt az orra de láza egyáltalán nem volt) a Doktornőn felírt neki augmentint kétszer is végig csináltuk a kúrát néhány hét különbséggel de az állapota semmit sem javult ma kikönyörögtem a Doktornőnél, hogy vagy küldjön minket az allergia vizsgálatra vagy mondja meg miért köhög még mindig, A válasz menjünk el tüdőröntgenre: a lelet szó szerint a következő: A jobb hilus alsó pólusa mellett kb. csecsemőtenyérnyi területen discret rajzolatfokozódás látható, mely bronchitisnek, vagy kezdődő kis beszürődésnek megfelelhet. Hát már csak az a kérdésem, hogy egy köhögésből két antibiotikum kúra mellet (nem vagyok híve az ilyen kezelésnek de ha muszáj beadom a gyógyszert én inkább a természetes gyógyításban hiszek) hogy kaphatott tüdőgyulladást a fiam amikor én állandóan itthon tartottam meleg szobában ha kimentünk rétegesen öltözve tettük egyszerűen nem értem.... Ha tud Önök közül valaki válaszolni erre a kérdésre kérem tegye meg és írja meg azt is hogy milyen immunerősítő anyagot lehet adni a gyereknek a vitaminokon kívül mi a fiamnak Aktimelt adunk és mellette eszik gyümölcsöt is. Ja és most olvastam egy cikket is arról, hogy a tüdőgyulladás egyik okozója lehet a pneomokokusz is a fiam megkapta a védőoltást ellene.... Válaszukat előre is köszönöm, Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza tüdőgyulladás témában

Kedves Kérdező!

Ez az időszak nehéz a betegeknek és az orvosoknak is. Sok-sok türelmet kíván mindkét fél részéről. A köhögés az egyik leggyakoribb tünet ebben az időszakban. A kisfia röntgen felvételén hörgőgyulladást írnak illetve azt, hogy az LEHET kezdődő kis tüdőgyulladás is, tehát nem tényként van megállapítva hanem a lehetőségét veti fel. Sajnos ha a gyermek nem mozdul ki a lakásból mi azért igen és a szülők közül legalább az egyik igen, és azért jönnek hozzánk mások is. Akik jönnek haza még ha ők nem is betegszenek meg de magukkal hozzák a külvilág fertőzéseit és könnyen át is adják. Sajnos ilyen egyszerű a dolog. Azt, hogy Augmentintől miért alakult ez ki? Azért mert az a kórokozó ami a kicsi problémáját okozta nem volt erre az antibiotikumra érzékeny vagy menet közben felülfertőződött a kicsi. A Pneumococcus elleni oltás nagyon jó, de sajnos számos egyéb kórokozó van ami tüdőgyulladást okozhat. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. február 01., 21:33; Megválaszolva: 2011. február 02., 19:15
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?