Homeopátiás segítséget kérek

Kedves Doktornő! Anyatejes kisfiam székletében vércsíkok jelentek meg 6 hetes korában. Az orvosok tejallergiára gyanakszanak. Étrendemből a tejtermékeket kivonva valóban megszűnt a tünet. A homeopátia tud ilyen esetekben segíteni? 2, 5 éves "nagyfiamnál" előfordult már kruppos köhögés, rohama szerencsére még nem volt. Milyen homeopátiás szereket tudnak súlyosabb krupp esetén ajánlani? Előre is köszönöm segítségüket.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Sebő Zsuzsanna válasza Homeopátiás segítséget kérek témában

Az allergiás colitis (anyatejesek vércsíkos széklete)spontán megszűnik az anya diétájára, nem kell semmi kezelés. Homeopátiás szerként a Phosphorus C, CH 15 adható néhány napig, napi egyszer 1-2 golyó.

A croupos köhögésre több szer is használható. Tudni kell, hogy mikor jelentkezik, mire javul, mire romlik, milyen a gyerek állapota, bőrszíne stb. Ezek ismerete nélkül a Hepar sulfur C, CH 15 és Aconit C, CH 15, amit javasolni tudnék, mint a két leggyakrabban használt szert (croupos köhögésben) .Üdvözlettel

Dr. Sebő Zsuzsanna
Kérdés: 2011. január 18., 14:34; Megválaszolva: 2011. január 22., 15:36
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek