Reye-szindróma

a kisfiamon 12.12-én jött ki a bárányhimlő a pöttyök szépen leszáradtak.12.26-án este aszpirint vett be mert fájta lába. a reye- szindróma kijöhet - rajta? köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza Reye-szindróma témában

Kedves Szülő!

Valóban van/lehet kapcsolat a Reye-szindróma kialakulása valamint vírusfertőzés (különösen varicella-azaz bárányhimlő) és az egyidejűleg alkalmazott aszpirin szedés között. A szindróma megjelenése szerencsére ritka. Ha megenged egy gondolatot: 5 éves kisgyermek "magától" általában nem vesz be gyógyszert (aszpirint) lábfájásra..! Gyermekkorban az aszpirin alkalmazása kerülendő, csak speciális esetekben orvosi javaslatra engedélyezett!

Kérdés: 2010. december 28., 10:44; Megválaszolva: 2010. december 29., 21:40
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek