Nyálkás széklet csecsemőnél

Kedves Doktor Úr! Egy kérésem lenne önhöz kislányom 7hetes délelöttönént szép anyatejes a széklete amit kitudkakilni, délutánonként viszont barnás nyálkás a széklete és egyedül nem tudja kikakilni, csak lázmérő vagy glicerin kúp segítségével.Csináltunk nála székletleoltást és rotavírus pozitiv lett az eredmény.Voltunk vele a Székesfehérváron a fertőző osztályon, ahol az utolsó eredménye rotavirus negativ lett. Azt szeretném megkérdezni hogy azota se változik a szélete ugyanolyan barna nyálkás. Mi lehet ennek az oka, mert folyamatosam dobálnak egyik korházból a másikba és sehol nem csinálnak a kislánnyal semmit csak vérvételt.Lehet-e ennek valami más betegség az oka? Meg miért nem tudja egyedül kikakilni? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza nyálkás széklet témában

Kedves Kérdező!

A Rotavírus a bél normál flóráját bántja és ez okozhatja a széklet változását is. Adjanak a kicsinek Normaflore-t 1x1 ampullával az sokat segíthet.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea

Kérdés: 2010. november 30., 19:27; Megválaszolva: 2010. december 02., 15:07
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Nyálkás széklet, lepedékes nyelv
kedves dr. nő a kérdésem a köv. 18 hónapos kislanyomnak több hónapja lepedékes a nyelve, múlik el másnap jön vissza most meg gyakori napi 4-5...
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.