Bronchitis kisgyereknél

Tisztelt Doktornő/Úr! Kisfiam 4, 5 éves. 1 éves kora óta igen gyakran obstruktív bronchitise van. 2-szer már kórházban is voltunk. Allergia vizsgálata negatív volt. Próbálkoztunk már homeopátiától elkezdve immunerősítésig (Orthomol immun junior) mindennel. Most 1 hete az orvosunk állandó szedésre Singulair mini nevű gyógyszert ajánlott, amit el is kezdtünk használni. Utánaolvastam a gyógyszer leírásának, és kicsit megijedtem, mert azt írják róla, hogy asztmás betegségre ajánlják, és számomra soknak tűntek a mellékhatások is. Az egyik kérdésem az lenne, hogy az állandó szedés az ca. mennyi ideig tarthat, és kell e tartani hosszabb távon mellékhatásoktól? A másik kérdésem, hogy kialakulhat e még kisfiamnál asztma? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Margaréta

Dr. Balogh Andrea válasza légzőszervi betegség témában

Kedves Kérdező!

A Singulair valóban asztma elleni gyógyszer. Mielőtt felírjuk részletes kivizsgálás szükséges, keresni kell az állandó befulladások okát, mely számos ok lehet. A Singulairt ugyanakkor gyermektüdőgyógyász szakorvos javaslatára írja fel a házi gyermekorvos, ha a háziorvosuknak van tüdőgyógyász szakvizsgája akkor nem probléma, ha nincs javaslom előtte menjenek el egy gyermekpulmonológia szakrendelésre egy kivizsgálásra.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2010. október 05., 13:48; Megválaszolva: 2010. október 06., 19:17
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Tortyog a kisfiam
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy a két hetes kisfiam már lassan több mint egy hete tortyogva veszi a levegőt....
Bizonytalanság
Kedves Doktornő! Kislányom 2, 5 éves lesz május 4-én. Lassan 3 hete folyamatosan folyik az orra. Mikor már "csak" szörcsögött elkezdett...
Bogyót köhög fel
Tavaly januárban elvittük gyermek pulmonológiára a hosszan tartó hasmenés miatt. Vért vettek tőle megnézték lisztérzékeny-e, de negatív volt....
Kedves Dr. Nő!
Ismét a véleményét és mielöbbi válaszát kérném mert számomra nagyon fontos a válasz. A kisfiammal azóta voltunk 1 hétig kórházban és azt...
Van e teendő?