Ájulás

T Doktorúr/Doktornő 2 éves fiú unokám kicsit megöti magát pl elsik rödtön elájul. Pár mosodpercig tart vizzel locsoljuk magához tér, de akkor is sápadt elesett bágyadt. Mi lehet a háttérbe Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ájulás témában

Tisztelt Kérdező!

Nagyon szépen leírta az úgynevezett affektív apnoe nevű kórkép tüneteit és kezelési módját is. Ezt csecsemő- és kisdedkorban látjuk gyakrabban, két fajtája van az úgynevezett sápadt, ami unokájának is van, illetve az elszürküléssel járó típusa. Általában fájdalom, félelem, düh válthatja ki, és az Ön által leírtak szerint reagálnak rá a gyerekek. A kezelése: bőringerek alkalmazása, hideg vizes lelocsolás. Ezzel a tünetek lerövidíthetőek. Ez általában ártalmatlan kórkép, azonban ha túl gyakran fordul elő, illetve hosszú ideig tartanak a rosszullétek, akkor gyógyszeres kezelést tesznek szükségessé.

Mindazonáltal a kisfiút feltétlen vigyék el egy gyermekneurológiai szakrendelésre, ahol részletesebb vizsgálatokat tudnak végezni, hogy kizárják az esetleg a háttérben meghúzódó egyéb betegségeket.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász

Kérdés: 2008. június 16., 20:24; Megválaszolva: 2008. június 16., 20:24
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?