• Beszédzavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kisfiam 5 éves és problémái vannak a beszéddel. A magánhangzói tiszták és pár mássalhangzó is megy neki de amihez a nyelvét használni kellene az nem megy neki, és a nyála is folyik. 1éve elvittem fül orr gégészhez és ő mondta hogy le van nőve a nyelve, egészen a fogsoráig. Felvágták. Azt gondoltuk majd javul a beszéde de nem nagyon fejlődött a nyáron. bejelentkeztünk neurologushoz de csak 3 hét múlva mehetünk. Addig is szeretnék véleményt kapni ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet a baja. Nagyon aggódunk! Nagy lehet a baj? előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a beszédzavar témában

        Kedves Szülő! Amennyiben 5 éves kisfia nem ejt tisztán bizonyos hangokat, illetve vannak hangok, amiket nem tud kimondani mindenképpen érdemes ismételt fül-orr-gégészeti (hallás) szakvizsgálatra elmenni, valamint logopédushoz fordulni! Amennyiben az értelmi fejlődése megfelelő, és semmilyen agyi történésen nem esett át, feltehetően a beszédhiba háttérben neurológiai kórokra nem derül fény, de természetesen célszerű ezt is kizárni!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 14., 09:55; Megválaszolva: 2010. szeptember 20., 23:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés