Tartós betegség?

9 éves kisfiamnak két éve tartósan fennálló tic-je van, amit eddig gyógyszeresen nem kezeltek, pszichológushoz jártunk egy évig, majd egy évig pszichodráma foglalkozásra, minek hatására sem javult, inkább súlyosbodott a tünetei, ezért most szeptember 1-jén irtak fel számára a gyerek ideggondozóban gyógyszeres kezelélst: Atarax és Anafranilt. Ezen kjivül van egy veleszületett veserendellenesség betegsége ami félévente, évente kontroll vizsgálatot igényel, és éveken át csak laborvizsgálatok és hasi UH vizsgálat történt, míg ez év nyarán lett kivizsgálva (köszönhetően annak hogy új nephrologus doktornőt kaptunk), mely vizsgálatok a következők: urodinamiás vizsgálat: eredménye: A vizeletürítés egyéb nehézségei. Nem organikus enurézis. Vél: Panaszok hátterében részben instabil hólyagműködés a felelős. Veseszcintigráfia: Össz.fogl. vél: A vesék százalékos arányban járulnak hozzá a GFR-hoz. Kamera renográfia: Össz. fogl. vél: Mindkét vese norm. nagys. szab. alakú, fiz. helyz. A korai képeken mindkét vese üregrendszerében gócos aktivitáshalmozódás látható, amely Furosemid adása után a vizsgálat 20. percéig jobb oldalon maradktalanul kiürül, bal oldalon kisfokú aktivitásreziduum még megfigyelhető a vzsgálat végén. Összfogl. vél: Mindkét oldalon jó glomerulus funkció melett mérsékelt fokú, bal oldalon funkcionális eredetű, jobb oldalon domináloan funkcionlis eredetű postpyelonalis elfolyási nehezítettség. Ezek alapján szeretné megkérdezni, fenti betegségek, dg-k alapján valamelyik betegség/állapot alapján jár-e magasabb családi pótlkék, vagy tartós betegségnek minősül-e valamelyik a fentiek közül? Várom szives válaszát. Köszönettel: Sz. Viola, (egy aggódó édesasnya)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza a gyermekgyógyászat témában

Kedves Édesanya! Amennyiben a gyermekpszicháter illetve a gyermeknefrológus által kiadott szakvélemény alapján az Ön gyermeke tartósan (krónikusan) beteg és betegsége miatt már legalább egy éve szakgondozás alatt áll, megadható az emelt összegű családi pótlék.

Kérdés: 2010. szeptember 03., 10:14; Megválaszolva: 2010. szeptember 07., 00:10
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél