Gyermek vérnyomás

Tisztelt Doktornő! kérdésem, hogy a 9 éves kislányom vérnyomása 115/75 otthoni vérnyomásmérőn, ehhez 133cm és 45 kg testsúly tartozik. Kérem irja meg, hogy ez súlyos túlsúly-e és a vérnyomás értéke magas-e? köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza a vérnyomás témában

Kedves Szülő! A megadott paraméterek alapján az Ön kislányának a testsúlya a hasonló életkorú lányok csoportjában „felső ” értéknek felel meg, túlsúlyos, de nem extrém módon. Vérnyomás értéke (természetesen egyszeri vérnyomásmérésből nem lehet következtetést levonni! ) az átlaghoz képest szintén magasnak számít. Javaslom, keressen fel egy gyermekendokrinológia szakrendelést!

Kérdés: 2010. augusztus 22., 18:41; Megválaszolva: 2010. augusztus 31., 11:18
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél