Hyperkalémia

Tisztelt Doktornő! Ez év májusában kiderült, hogy a középső gyermekemnek 6, 3 mmol a kálium szintje. Megijedtem mert azonnal vissza kellett menni a vérvételt megismételni. Sajnos nem a műszer volt rossz és nem is a vérvételi technika.Kivizsgáláson voltunk Pécsen a gyermek minden eredménye negatív lett. Mi az ok? Bennünket megvizsgáltak minden negatív a vérképen. Aztán asztma vizsgálatra kellet vinnem a kislányomat az asztma beigazolódott de sajnos a Kálium szint nála is magas 5.6mmol (4.7). Akkor kértem a nagyfiamnak is egy beutalót laborba és neki is 5.6 mmol a káliumja.Eddig senki semmit nem tud mondani mitől lehet ez. A jövőhéten fekszenek be a korházba kivizsgálásra de én nagyon aggódom. A középső gyermeknél már a t hullámok kicsit csúcsosodtak az ekg vizsgálat szerint. A nagyszülőknek sem volt ilyen jellegű problémája. Nagyon várom válaszát. Köszönettel és tisztelettel Anyuka!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza a hyperkalaemia témában

Kedves Anyuka! A háttérben nagyon sok eltérő probléma állhat, ezért is fektetik be Önöket kivizsgálásra. Amíg ez nincs meg, az orvosnak is csak elképzelései lehetnek, és erről írni nem tisztességes. Ezért ezt, ha nem gond, nem is teszem meg. Ennek ellenére, leginkább vese eredetre gondolnék, de a kivizsgálás fogja ezt kizárni, vagy bizonyítani. Az életkoruk alapján azonban azt gondolom, hogy nem annyira nagy a baj, mert ellenkező esetben már születés után kiderült volna. A pécsi Egyetem endokrin tanszékén nagyon jó kollegák dolgoznak, ott jó kezekben lesznek a gyerekek.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2010. augusztus 21., 21:59; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 13:06
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél