Egyenletlen szívverés

Üdvözlöm! A fiam 3 és fél éves és éjszakánként szerintem nem ver egyenletesen a szíve. Ezt már úgy 2 éve is tapasztaltam, de az orvos akinek említettem nem hallott semmi rendellenest. Most ismét megnéztem, és szerintem dobod egyenletesen úgy 20-30 másodpercig majd lelassul egy 3-4 dobbanásra, majd hirtelen szaporább lesz pár dobbanásig, majd ismét ütemesen ver. És ez így folytatódik folyamatosan. Nappal viszont egyenletesnek hallom és is. Éjjel a hőmérséklete is 35, 2, de ezzel sem foglalkoztak. Valóban nem kell aggódnom? Éjszaka ez előfordulhat? Mivel sokáig nem figyeltem, szerintem ez nem is szünt meg. Mindig így verhetett éjszakánként a szíve. Köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza a szívritmuszavar témában

Kedves Szülő! A szíve senkinek nem ver teljesen egyenletesen, létezik ugyanis úgynevezett „légzési arritmia” („légzés kapcsán észlelt nem ritmusos szívverés”), ez azt jelenti, hogy a szív frekvenciája belégzéskor gyorsul, kilégzéskor lassul, lehet ezt érzékeli alváskor a gyermekénél. A 35, 2 C testhőmérséklet természetesen éjszaka sem élettani (nem tudom hol és mivel mérte?! ). Ha gyermeke szépen fejlődik, és mivel rendszeresen viszi gyermekorvoshoz, azt gondolom, nem kell aggódnia!

Kérdés: 2010. augusztus 21., 09:09; Megválaszolva: 2010. augusztus 31., 11:18
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél