Nyirokcsomók

kedves doktornö ! a kis lányomnak aki most 20 honapos hyirokcsomoja van a tarkonál ami hol kisebb hol nagyobb tapintásra mozgathato , és nem fáj neki mikor nézem , de kb 4 honapos korota ott van neki , találtam nálla még a nyakán is apro csomokat , az is kb 4 honaposkora ota vannak meg , voltam már kb 4 különbözö orvosnál bele értve sebész dokit is , mind azt monta ne foglalkozzak vele , de engemet még is csak idegesit annyi mindent lehet olvasni rola ! kérdésem az hogy ha a picinek jo a közérzete ill az étvágya ! akkor nagy baj nem lehet ? várom a válaszát ! egy aggodo anyuka !

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza a nyirokcsomó témában

Kedves Édesanya! A kislányánál észlelt tapintható nyirokcsomókról nehéz nyilatkozni, ha a méretétét nem tudjuk. Gyermekénél csecsemőkora óta észlelt tapintható tarkótáji ill. nyaki nyirokcsomók megjelenése többnyire ártalmatlan/természetes jelenség az immunrendszer érésével függ össze. Az, hogy ezek a nyirokcsomók időnként megduzzadnak –feltételezem, hogy fertőzések kapcsán (pl.: garat-, mandulagyulladás) - szintén természetes dolog, ilyenkor az immunrendszer dolgozik. A fej-nyaki régióban UH vizsgálattal 1cm-nél nagyobbnak ítélt nyirokcsomók igényelnek odafigyelést! Mivel ezek a nyirokcsomók kislányánál már 1, 5 éve jelen vannak és méretük, számuk nem változik, máshol nem jelentek meg (több orvos is vizsgálta és nem ítélték kórosnak), a gyermek szépen fejlődik, gyakori lázas, fertőző betegségekről, fogyásról, éjszakai izzadásról, állattartásról nem számolt be – az Ön által megadott információk birtokában kóros dologra nem gondolok. Természetesen minden kétség kizárása érdekében forduljon gyermehematológushoz!

Kérdés: 2010. augusztus 07., 15:30; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 11:35
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek