• Nyaki nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

        A 19 hónapos kis fiamnak a tarkóján megduzzadt a nyirokcsomója! A házi orvosunk cecloretta-t írt fel 3. napja szedjük és a csomó talán egy kicsit nagyobb lett, de nem vagyunk benne biztosak! Mitől lehet? Teljesen kétségbe vagyok esve, kérem segítsen! Lehet rosszindulatú? Fogzik a gyermekem vagy esetleg lehet attól?

        Kérem ne haragudjon, hogy a levlem nem összeszedett, de nagyon aggódok miatta!

         

        Köszönöm egy kétségbe esett anyuka

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Édesanya!

        A nyaki nyirokcsomók akkor keltenek egy orvosban izgalmat, ha a méretük nagyobb mint egy babnyi, ha kemény tapintatúak, ha kifejezetten növekednek az antibiotikum terápia ellenére, ha környezetükkel összekapaszkodnak. A pici apró borsónyi, lencsényi stb. nyirokcsomók nem jelentenek gondot azok az immunrendszer normális működésére utalnak ( sokszor találkoznak az ilyen pici babák különböző vírusokkal, melynek hatására esetleg egy kis orrfolyás alakul ki illetve a nyirokcsomó duzzanat jelzi, hogy működik az immunrendszer). Nem tudom mekkora lehet a nyirokcsomó mérete a kisfiának ettől sok minden függ, de ha nem biztos, hogy a nyirokcsomó mérete növekedett, akkor jelentős változás biztosan nincs a méretében és akkor az nem ad aggodalomra okot.

        Tisztelettel:Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-05 19:54:20; Megválaszolva: 2010. május 05., 19:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés