Aranyér és nagy széklet

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!

A kislányom most 5 éves. Amikor elhagyta a pelenkát akkor kezdődött nála egy széklet visszatartási probléma. Napokig is képes volt visszatartani a székletét. Mostmár minden nap kakál, de egy ideje aranyere lett és néha véres a wc-papír miután megtöröljük a fenekét. A másik dolog, hogy nagyon nagy a széklete. A háziorvosunk javasolta, hogy szedje a Laevolac laktulózt, hogy puhább legyen a széklete és rostdúsan étkeztessük. A széklet így lágyabb lett, de még mindig nagyon nagy. Mi lehet a probléma, mit javasol, mit tehetünk, hogy megszüntessük ezt a problémát?

Válaszát előre is köszönjük!

WEBBeteg szakértő válasza aranyér témában

Tisztelt kérdező!

Gasroenterológus vizsgálatát javaslom. Ő el tudja azt dönteni, hogy van-e valamilyen szervi rendellenesség a háttérben. A leírt Levolac-os székletlazítás okos dolog, így a puhábbá váló széklet könnyebben kiürül, és nem okoz sérülést. Ennek következtében a végbél sérülése is be fog gyógyulni.

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2010. április 01., 19:28; Megválaszolva: 2010. április 01., 19:28
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Aranyér 3 évesen, lehetséges?
Tisztelt Szakértő! Kisfiam 3 és fél éves. Kb. 3 hete kakilás után töröltem a fenekét és láttam a nagy lila hólyagot. Azóta minden kakiláskor...
Aranyér és erőlködés
  Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr!   Kisfiam 12hetes, csak anyatejet eszik még. Mikor van széklete nagyon erőlködik, sír és egy kis kitüremkedés...
Van e teendő?
Szem bevérzés
Szérum P laborleleten magas